Kers Elektro logo klein

Koffiemachine / Espressoapparaat

Naast witgoed repareren wij ook huishoudelijke koffiemachines/espressoapparaten.

Elke koffiemachine heeft onderhoud nodig, leeg maken, vullen, reinigen, ontkalken, smeren, rubbers vervangen, zijn een paar elementen van het onderhoud. In de gebruiksaanwijzing staat na hoeveel kopjes het apparaat gereinigd moet worden, bij veel apparaten wordt dit in het display aangegeven.

In uw koffiemachine zit een zetgroep, dit is het onderdeel waar de koffie wordt samengeperst en waar de koffie daadwerkelijk wordt gezet. Voor een goede werking en verse koffie, dient u de zetgroep wekelijks te reinigen. Dit doet u door de zetgroep uit de machine te halen en deze grondig onder de kraan af te spoelen met lauw/warm water. Gebruik geen schoonmaakmiddel, dat is niet goed voor de werking en resten van het schoonmaakmiddel kunnen in de koffie terechtkomen. Azijn wordt ook afgeraden, omdat dit de ringetjes/rubbers kan aantasten.
Bij de meeste merken is de zetgroep eenvoudig te verwijderen voor onderhoud. Het merk Jura vormt hierop een uitzondering, de zetgroep is vastgeschroefd in het toestel en het vereist enige kennis om deze te verwijderen en te reinigen. 

Functioneert  uw koffiemachine niet meer goed, dan kunt u deze bij ons brengen ter reparatie en/of voor onderhoud. Als u uw apparaat bij ons brengt, betaalt u € 35 onderzoekskosten, dit bedrag wordt later verrekend met de factuur van de reparatie. Reparatie/onderhoud wordt standaard uitgevoerd tot maximaal € 100, voor apparaten van het merk Jura hanteren we een bedrag van € 200. Zijn de reparatie kosten hoger, dan doen we eerst een prijsopgave.  Indien u na de prijsopgave besluit om het apparaat niet te laten repareren dan berekenen wij alleen de onderzoekskosten à € 35.

Betreft het een inbouw koffiemachine en kunt u deze niet brengen, belt u dan om een afspraak maken. Dit is mogelijk als u binnen ons werkgebied woont. Eén van onze monteurs komt dan bij u thuis om het apparaat op te halen en na de reparatie brengt hij deze weer op afspraak terug. De extra kosten hiervoor zijn € 55.

Wij repareren alle bekende merken, maar ook minder bekende merken. De meest voorkomende merken zijn: Atag, Bauknecht, Bosch, DeLonghi, Jura, Miele, Neff, Pelgrim, Philips, Saeco, Siemens en Smeg.

Wat zeggen onze klanten